Cube Lofts

Cube Lofts

 

TYPE Mixed-Use
PHASE Completed
SIZE 24,000 sf
YEAR 2013
LOCATION Toronto, Canada

 

Cube Lofts is the result of a careful study of mainstreet form and a commitment to creating a superior living environment in a mixed-use typology. Cube proposes a design strategy which can be replicated on a number of sites along Toronto’s many avenues to reinvigorate these areas while respecting their unique scales and characters. The form considers the City’s avenue and mid-rise guidelines. Twenty-one units have been provided on a 7,000 Sq. Ft. site with no rear lane access. The design incorporates a wide range of unit sizes including two-storey units and large penthouse suites.


Cube was recognized with a City of Toronto Urban Design Award of Excellence in 2013.

‘This is a building that exhibits impeccable civic manners...’
Christopher Hume, November 2, 2013.

 

 

TEAM
s Blackwell Bowick
m+e Able Engineering
l The Planning Partnership
c Fabian Papa
id Seven Haus

CREDIT
RAW Ongoing
QAL (Schematic design: Roland Rom Colthoff, partner in charge)

Gravenhurst Cottage

Gravenhurst Cottage

Cabin Showroom

Cabin Showroom